Dandan noedels met kippengehakt en paksoi

20 MIN
2 personen
Dandan noedels met kippengehakt en paksoi

Dandan noedels is een Chinees gerecht, afkomstig uit de Szechuankeuken. Die staat erom bekend behoorlijk pittig te zijn, al kies je natuurlijk zelf hoeveel chilivlokken je toevoegt. Een heerlijk authentiek street food gerecht, zo bij je thuis! Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el sojasaus
  • 2 el hoisin saus
  • 1 kl chilivlokken
  • 150 g eiernoedels
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el arachideolie
  • zout

BEREIDING

  1. Snij de paksoi in reepjes. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden.
  2. Verhit de helft van de arachideolie in een wok of grote pan. Voeg het kippengehakt toe. Roerbak 4-5 minuten.
  3. Doe de sojasaus in een kommetje, voeg de hoisinsaus en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Meng goed.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  5. Voeg de rest van de arachideolie, het Chinees vijfkruidenpoeder, de paksoi, knoflook en het wit van de lente-ui toe aan de pan met het gehakt. Roerbak 2-3 minuten op hoog vuur. Schenk er de saus bij, roer goed om en laat nog 2 minuten garen. Haal de pan van het vuur en roer er de noedels door.
  6. Serveer de dandan noedels met het sesamzaad en de rest van de lente-ui erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 797.93 kcal
Koolhydraten 69.87 g
waarvan suikers 11.24 g
Vet 34.15 g
waarvan verzadigd 6.42 g
Proteïnen 49.13 g
Vezels 5.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin