Dahl met zwarte linzen, wortel, spinazie en naanbrood

35 MIN
2 personen
Dahl met zwarte linzen, wortel, spinazie en naanbrood

Foodbagchef Sofie: "Dahl Makhani of zwarte linzendahl is een Indiase stoofpot. De zwarte linzen noemt men ook soms linzenkaviaar vanwege hun kleur en omdat ze de meest verfijnde smaak hebben van alle linzen. Klinkt fancy toch?"

Ingrediënten

  • ½ gele ui
  • 20 gr gember
  • 3 wortelen
  • 2 el gele currypasta
  • 100 gr belugalinzen
  • 200 gr tomatenpulp
  • 100 gr spinazie
  • zout
  • zwarte peper
  • 25 gr cashewnoten
  • 2 stuks naanbrood
  • 70 gr volle yoghurt
  • olijfolie
  • ½ el boter
  • snuifje komijnpoeder
  • chilivlokken, naar smaak

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C voor het naanbrood. Je kan het ook in de broodrooster roosteren of in de pan bakken, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  2. Snipper de ui fijn. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Snijd de wortel in dunne halve plakjes (schillen hoeft niet).
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof de ui en gember 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en stoof nog 5 min. Voeg dan de gele currypasta, linzen, tomatenpulp en 200 ml water per persoon toe. Laat het geheel 30-35 min. pruttelen op zacht vuur met een deksel op de pot, tot de linzen gaar zijn. Roer af en toe, zodat de dahl niet aanbrandt. Meng de boter eronder (zie tip).
  4. Roer de spinazie handje per handje door de dahl en laat slinken. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Rooster het naanbrood 5 min. in de oven, broodrooster of met een scheutje olie in een pan.
  6. Meng de yoghurt met een snuifje zout, het komijnpoeder (optioneel), chilivlokken en een scheutje water tot een gladde saus.
  7. Serveer de dahl en lepel de yoghurt erover. Werk af met de cashewnoten. Smakelijk!
  8. TIP: Ghee is een geklaarde boter die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken. Het geeft de dahl extra smaakdiepte, je kunt het gerust vervangen door gewone boter.