Dahl met gebakken paneer, spinazie en homemade flatbreads

40 MIN
2 personen
Dahl met gebakken paneer, spinazie en homemade flatbreads

Foodbagchef Caroline: "Dahl is een Indiase linzenstoofpot. Lekker vullend en heerlijk kruidig dankzij de gember, knoflook en garam masala. De gebakken paneer, een Indiase kaas, past er perfect bij! En ik maak ook nog zelf flatbreads. Wat een feestmaal!"

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 125 gr volle yoghurt
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 gele ui
  • 20 gr verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 400 gr tomatenpulp
  • 50 gr rode linzen
  • 160 gr paneer
  • 200 gr garam masala
  • olijfolie
  • snuifje currypoeder
  • snuifje chilipoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Flatbread: meng de bloem, yoghurt, het bakpoeder en een snuif zout en kneed met natte handen tot een soepel deeg. Het deeg moet elastisch en licht plakkerig aanvoelen. Dek af met vershoudfolie en laat 15 min. rusten.
  2. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Pers de knoflook. Snijd de paprika in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof de ui, knoflook en gember 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika en het currypoeder (optioneel) toe en stoof nog 5 min. Voeg de tomatenpulp, 100 ml water per persoon en de linzen toe. Laat het geheel 15-20 min. pruttelen op middelhoog vuur, tot de linzen beetgaar zijn. Roer af en toe, zodat de dahl niet aanbrandt.
  4. Flatbread: verdeel het deeg in 2 stukken per persoon. Vorm elk stuk tot een bolletje en rol uit tot een broodje van ong. 1 cm dik. Laat een pan (zonder vetstof) goed warm worden op hoog vuur en bak de flatbreads 2 min. per zijde.
  5. Snijd de paneer in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in de pan van de flatbreads en bak de paneer rondom aan, tot die goudbruin kleurt.
  6. Roer de spinazie handje per handje door de dahl en laat slinken. Kruid met zout, zwarte peper, garam masala (zie tip) en chilipoeder (optioneel).
  7. Serveer de dahl met de gebakken paneer en het flatbread. Smakelijk!
  8. TIP: Garam masala is een Indische kruidenmix. Voeg 'm pas op het einde van de bereiding toe en laat niet meer doorkoken, zo blijft de geur en smaak goed bewaard.