Curry van kabeljauw

25 MIN
4 personen
Curry van kabeljauw

Curry hoeft niet altijd met kip, dat bewijst deze heerlijke curryschotel met kabeljauw, broccoli, paprika, pompoen en kokosmelk.

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilets, in blokjes
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 400 g pompoen, in blokjes
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el vloeiende bloem
  • 250 ml kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el maïsolie
  • 1 el kerriepoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de sjalot en de paprikablokjes aan in wat maïsolie. Doe er de kerriepoeder bij en laat een halve minuut bakken. Blus met de kippenbouillon. Voeg er de pompoen en de brocolli aan toe en laat 5 minuten sudderen met gesloten deksel.
  2. Kruid de vis met peper en zout. Zet even opzij.
  3. Roer de bloem los met een beetje water en giet dit bij de groenten. Breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Schenk er nu de kokosmelk aan toe.
  4. Doe er tenslotte de vis bij en laat sudderen tegen de kook aan tot de vis gaar is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 461.88 kcal
Koolhydraten 18.63 g
waarvan suikers 5.54 g
Vet 31 g
waarvan verzadigd 19.85 g
Proteïnen 26.38 g
Vezels 4.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin