Curry Hawaï met veggie kip met rijst, ananas en paprika
30 MIN
2 personen
Chef Caroline: "Een lekker verrassend exotisch bordje, met veggie kipstukjes, ananas, rode paprika, wortel en zachte gele curry. Eentje waarvan het hele gezin vast zal mee smullen!"
Ingrediënten
125 gr volkoren rijst
1 rode paprika
2 wortelen
1 teentje knoflook
1 stengel lente-ui
150 gr chick pieces (veggie kip)
½ blokje groentebouillon
2 kl gele currypasta
200 ml kokosmelk
½ blikje ananasschijven
olie
snuifje kipkruiden
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd intussen de paprika in fijne repen. Halveer de wortel overlangs en snijd vervolgens in dunne plakjes (schillen hoeft niet). Pers de knoflook. Snijd de lente-ui in ringen, houd het witte en groene deel apart.
Verhit een scheutje olie in een (wok)pan (zie tip). Kleur de filetstukjes 4-5 min. aan op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper (of kipkruiden) en haal uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje olie in de (wok)pan en voeg het wit van de lente-ui en de knoflook toe. Stoof 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, wortel en 2 el water per persoon toe. Roerbak op middelhoog vuur, tot het water verdampt is. Verkruimel de groentebouillon erbij. Voeg de currypasta toe, roerbak 1 min. en voeg de kokosmelk toe. Roer goed om en laat 10 min. pruttelen.
Snijd de ananas in blokjes, maar bewaar het sap.
Voeg de gebakken filetstukjes en ananas toe aan de saus. Laat kort doorwarmen. Proef en breng verder op smaak met ananassap, zout en zwarte peper.
Serveer de rijst met de veggie 'kip' Hawai. Werk af met het groen van de lente-ui. Smakelijk!
TIP: Mag het nog sneller gaan voor jou? Sla deze stap dan over en bak de filetstukjes in een aparte pan terwijl de groenten met de saus garen.