Cubaanse picadillo met rijst

30 MIN
2 personen
Cubaanse picadillo met rijst

Picadillo is een traditioneel gerecht uit Cuba. Het doet wat aan ragusaus (spaghettisaus) denken, maar dan met een zeer specifieke kruiden en 2 verrassende ingrediënten: olijven en rozijnen. Dit moet je proeven! Hou je van pittig, gebruik dan net wat meer cayennepeper, de Cubanen hebben het ook graag zo!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • ½ runderbouillonblokje
  • 300 g rundsgehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 kl komijn
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 30 g rozijnen
  • 30 g groene olijven
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g koriander
  • 1 el olijfolie
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon in op.
  2. Verhit de olijfolie in een grote stoofpot en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten op matig vuur en voeg dan het gehakt en de paprikablokjes toe. Roerbak 5 minuten. Voeg de gedroogde oregano, de komijn en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Schep goed om en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en de runderbouillon toe. Schep goed om en kruid met peper en zout. Voeg de rozijnen en olijven toe. Laat 15 minuten pruttelen op een matig vuur. Voeg extra water toe indien te droog.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Pluk de blaadjes koriander.
  5. Serveer de picadillo met de rijst en werk af met de koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 787.36 kcal
Koolhydraten 93.14 g
waarvan suikers 25.71 g
Vet 27.19 g
waarvan verzadigd 1.85 g
Proteïnen 36.75 g
Vezels 10.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin