Croque met spinazie en ricotta

20 MIN
4 personen
Croque met spinazie en ricotta

Maak eens een variatie op de klassieke croque monsieur, met deze originele croque met spinazie, garnalen en ricotta. Heerlijk en bovendien ook veel lichter!

Ingrediënten

  • 8 sneetjes brood
  • 4 kl boter
  • 150 g spinazie
  • 150 g ricotta
  • 200 g roze garnalen
  • paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bestrijk binnen en buitenkant van de sneetjes brood lichtjes met boter.
  2. Spoel de spinazie blaadjes, dep ze goed droog. Kruid de kaas met een mespunt paprikapoeder, peper en zout. Bestrijk de helft van de sneetjes met kaas en leg er een handjevol spinazieblaadjes op.
  3. Verdeel er de garnalen over. Dek af met een tweede sneetje brood en druk lichtjes aan.
  4. Bak de croques 2 minuten aan elke kant op de tafelgrill of in de grillpan.
  5. Serveer warm of lauw.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 276.83 kcal
Koolhydraten 23.66 g
waarvan suikers 2.83 g
Vet 12.34 g
waarvan verzadigd 7.28 g
Proteïnen 17.02 g
Vezels 2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin