Croque met parmaham, zongedroogde tomaat en mozzarella

15 MIN
4 personen
Croque met parmaham, zongedroogde tomaat en mozzarella

Op zoek naar een originele variatie op een croque monsieur? Wat denk je van deze Italiaanse versie met parmaham, zongedroogde tomaat en mozzarella? Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 8 sneetjes volkoren brood
  • 4 plakjes parmaham
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 50 g rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bollen mozzarella
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de mozzarella in plakjes. Halveer de knoflook en wrijf er de sneetjes brood aan 1 kant mee in.
  2. Beleg 4 sneetjes brood met een plakje parmaham, plakjes mozzarella, enkele zongedroogde tomaatjes en kruid met peper en weinig zout en sluit af met een sneetje brood.
  3. Bestrijk boven- en onderzijde van het belegde brood met olijfolie. Bak goudbruin tussen een grill of in een pan tot de kaas begint te smelten.
  4. Meng de rest van de zongedroogde tomaatjes door de rucola en breng op smaak met olijfolie, balsamico en peper en zout. Serveer het rucolaslaatje bij de croques.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 504.67 kcal
Koolhydraten 34.59 g
waarvan suikers 4.55 g
Vet 29.08 g
waarvan verzadigd 10.61 g
Proteïnen 22.18 g
Vezels 7.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin