Foodbagchef Deborah: "Eenvoudig, lekker en vooral razendsnel. Deze croque tover je in 15 minuten op tafel. Vergeet vooral het toefje truffelmayonaise niet, of zoals ik het noem: een toefje pure luxe."
Ingrediënten
6 sneetjes toastbrood
3 sneetjes belegen kaas
3 sneetjes gegrilde ham
½ rode ui
½ kropsla
½ bussel radijsjes
2 eieren
50 gr truffelmayonaise
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier (sla deze stap over als je de croques in de croquemachine klaarmaakt).
Stel de croque samen: beleg een sneetje toastbrood met kaas en ham (reken op 1,5 croque per persoon). Sluit met een tweede sneetje toastbrood. Doe zo verder, tot alle ingrediënten opgewerkt zijn.
Snipper de ui fijn. Scheur de sla in stukken. Snijd de radijzen in 4. Meng de ui, sla en radijs en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Schik de croques op een bakplaat en prik eventueel vast met een cocktailprikker (zie tip). Plaats 5-8 min. in de oven of bak de croques in een croquemachine.
Bak intussen 1 spiegelei per persoon.
Serveer de croque met het spiegelei en de salade. Werk af met een toefje truffelmayo. Smakelijk!
TIP: Druppel wat water over de croques. Zo krijgen ze de kans niet om te verbranden.