Crispy rice met avocado, edamameboontjes en champignons

45 MIN
2 personen
Crispy rice met avocado, edamameboontjes en champignons

Hype gespot! Ontelbare filmpjes zijn er te vinden op social media met krokant gebakken rijst. Dat moesten we zelf ook eens testen natuurlijk. Het resultaat is een heerlijke originele rijstsalade. Een ideaal bijgerecht of lunch.

Ingrediënten

  • 125 gr jasmijnrijst
  • 1 el rode currypasta
  • sesamolie
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • sojasaus
  • ½ limoen
  • 1 kl rijstazijn
  • 1 kl honing
  • 1 el sesamzaad
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 2 mini-komkommer
  • 100 gr edamame boontjes
  • 1 avocado
  • 10 gr koriander
  • crispy chili olie, optioneel
  • ½ rode chilipeper, optioneel
  • olie
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar en laat even afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Meng de rijst met de currypasta en een scheutje sesamolie. Spreid uit in een dunne laag op het bakpapier. Zet 15-20 min. in de oven tot de rijst krokant is en in klompjes aan mekaar kleeft.
  3. Dressing: rasp 1 teentje knoflook en de gember. Pers de limoen erbij. Voeg een scheutje sojasaus, een scheutje sesamolie, de rijstazijn, honing en sesamzaadjes toe en meng goed.
  4. Snijd de champignons en het overige teentje knoflook in plakjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons goudbruin. Voeg tegen het einde toe een scheutje sojasaus toe, schep goed om en laat inkoken tot de sojasaus goed rond de champignons kleeft. Kruid met zwarte peper.
  5. Kook of stoom de edamameboontjes en dop ze. Snijd de minikomkommer in plakjes. Snijd de avocado in blokjes. Pluk de koriander. Snijd de chilipeper in plakjes.
  6. Meng de rijst voorzichtig met de dressing. Schep de groenten en koriander erdoor. Werk af met crispy chili olie en chilipeper. Smakelijk!