Crispy kipburger met groentefrietjes, honing-mosterdsausje en salade
40 MIN
2 personen
Een burger bomvol smaak, maar ook vol van vitamines. We verwerken de knolselder op 2 manieren; als fijne frietjes bij je burger en als extra frisse toets bij je rodekool-appelsalade.
Ingrediënten
2 pistolets
1 knolselder
100 gr paneermeel
300 gr kippenreepjes
200 gr rode kool
½ rode appel
125 gr volle yoghurt
1 el mosterd
1 gele ui
2 sneetjes kaas
(olijf)olie
2 el bloem
paprikapoeder (naar smaak)
1 el honing
1 el mayonaise
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Rooster het broodje 5-10 min. onderaan in de oven, tot het krokant is. Daarna heb je de oven niet meer nodig.
Schil de knolselder en snijd de helft in frietjes. Schik de frietjes op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
Crispy kippenreepjes (zie tip): meng de bloem met ongeveer 5 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Schep het paneermeel in een ander diep bord. Kruid het paneermeel met het paprikapoeder, zout en zwarte peper en meng goed. Haal de kippenreepjes eerst allemaal door het beslag en vervolgens allemaal door het paneermeel. Leg alle kippenreepjes op een bord en zet even in de koelkast.
Koolsla: rasp of hak de rode kool fijn (reken op 100 gr per persoon). Rasp of hak intussen ook de rest van de knolselder fijn. Snijd de appel in fijne reepjes. Meng de rode kool samen met de appel, geraspte knolselder en een lepeltje van de yoghurt. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Mosterd-honingdressing: meng de overige yoghurt samen met de mosterd, honing, mayonaise (optioneel), zout en zwarte peper tot een gladde saus.
Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui zo'n 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Haal uit de pan en houd warm.
Verhit opnieuw een flinke scheut olijfolie in dezelfde pan. Bak de kippenreepjes zo’n 4-5 min. per kant op middelhoog vuur, tot ze krokant en goudbruin zijn.
Stel de burger samen. Smeer wat van de dressing op beide helften van het hamburgerbroodje. Beleg de onderkant met de koolsla en schik daarop de krokante kip. Vervolg met de gebakken uitjes en een plakje kaas. De overige koolsla serveer je naast de burger. Smakelijk!
TIP: Gebruik één hand om de kip door het natte beslag te halen en je andere hand om ze door het paneermeel te halen. Zo voorkom je dat beide handen, en bijgevolg ook de hele keuken, vol smurrie hangen.