Crispy groene asperges met pesto-roomkaas-limoendip

30 MIN
4 personen
Crispy groene asperges met pesto-roomkaas-limoendip

Op zoek naar een origineel en lente-fris hapje met asperges? Geef mini-groene asperges een heerlijk krokant jasje van panko, sesam en parmezaan, rooster ze in de oven en geef er een frisse dip op basis van pesto, roomkaas en limoen bij. Zo lekker! Heb je trouwens wat van het beslag over? Daarvoor hebben we ook een lekkere suggestie!

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 100 ml bruiswater
  • 1 kl knoflookpoeder
  • 6 el panko
  • 4 el parmezaan, geraspt
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 4 el verse groene pesto
  • 4 el roomkaas
  • 1 limoen
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de harde uiteinden van de asperges weg (bij kleine groene asperges is dat slechts een klein stukje). Meng de bloem met het bruiswater en lookpoeder in een mengbeker (een hoge, zodat je de asperges gemakkelijk erin kan dippen). Kruid royaal met peper en zout.
  3. Meng het panko met de parmezaan met de 2 soorten sesamzaad en limoenzeste. Doe in een plat schaaltje.
  4. Dip de asperges eerst in het beslag (zorg dat het kopje 'boven' blijft) en rol ze vervolgens door het panko (zie tip). Schik op de bakplaat en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Meng ondertussen de pesto met de roomkaas, limoenzeste en limoensap. Proef en kruid bij met peper en zout.
  6. Serveer de krokante asperges met het dipsausje. Smakelijk!
  7. TIP: Heb je nog panko en beslag over? Meng ze door elkaar en schep er rotsjes van op een bakpapiertje. Bak 10-15 min. af in de oven. Deze krokante hartige rocherkes kan je ook in het dipsausje dippen.