Crispy chicken cheeseburger met pastinaakfrietjes en graanmosterdmayo

25 MIN
2 personen
Crispy chicken cheeseburger met pastinaakfrietjes en graanmosterdmayo

Foodbagchef Caroline: "Speciaal voor Fastfooddag op 16 november maak ik een krokante kippenburger met kaas, pastinaakfrietjes en graanmosterdmayo. Zo geef ik bekende fastfoodketens het nakijken in smaak, textuur en snelheid. ;-)"

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 1 tomaat
  • 2 kipschnitzels
  • 25 gr geraspte kaas
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 100 gr graanmosterdsaus, of meng wat mayo met graanmosterd
  • 50 gr gemengde sla
  • zout
  • zwarte peper
  • olie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  3. Snijd de tomaat in plakjes.
  4. Verhit een flinke scheut olie in een pan en bak de kipschitzel 3 min. per kant op middelhoog vuur. Eens je de kipschnitzel omgedraaid hebt, strooi je de geraspte kaas erover. Laat smelten.
  5. Schik het hamburgerbroodje op een aparte bakplaat en laat 3 min. opwarmen in de oven (zie tip).
  6. Snijd het hamburgerbroodje open en bestrijk met wat graanmosterdsaus. Schik een handje gemengde sla, de kipschnitzel en een plakje tomaat erop. Serveer met de pastinaakfrietjes, rest van de sla en graanmosterdsaus. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan de hamburgerbroodjes ook bakken in de pan van de kipschnitzel. Snijd dan eerst open, en bak een tweetal minuten met de snijkant naar beneden.