Crispy Berloumiburger met avocadomayo en frietjes

40 MIN
2 personen
Crispy Berloumiburger met avocadomayo en frietjes

Ja, deze burger smaakt zo lekker als ie klinkt! Heerlijk krokante plakjes gepaneerde Berloumi met wortel- en aardappelfrietjes en een zalige avocadomayo bij. Een perfecte balans tussen gezond en comfort food. Genieten...

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 2 kl tex-mexkruiden
  • 1 rode ui
  • 200 gr paneermeel
  • 2 el mayonaise
  • 1 limoen
  • 1 kropsla
  • 1 teentje knoflook
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 200 gr vastkokende aardappelen
  • 200 gr Berloumi (of halloumi)
  • 1 avocado
  • 1 kl suiker
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Gepekelde ui: snijd de ui in heel fijne ringen. Meng in een kommetje met de rode wijnazijn en de suiker. Laat marineren (zie tip).
  2. Frietjes: spoel de wortel en aardappel (schillen hoeft niet). Snijd in frieten en hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie, een snuif tex-mexkruiden, zout en zwarte peper. Zet 20-25 min. hoog in de oven tot de frietjes goudbruin kleuren.
  3. Gepaneerde Berloumi: meng de bloem met 5 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Kruid het beslag met de overige tex-mexkruiden, zout en zwarte peper. Schep het paneermeel in een ander diep bord. Snijd de Berloumi overlangs in plakken van 1 cm. Haal elke plak eerst door het beslag en vervolgens door het paneermeel.
  4. Avocadomayo: halveer de avocado, ontpit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Pers de knoflook. Mix met een staafmixer of blender de avocado met de knoflook tot een smeuïge massa. Voeg de mayonaise toe en kruid met zout en zwarte peper. Voeg ook een kneep limoensap toe.
  5. Scheur de sla in stukken. Verhit een scheutje olie in een pan voor de Berloumi. Bak op een hoog vuur goudbruin en krokant. Let op dat de kaas niet verbrandt. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Rooster de hamburgerbroodjes de laatste 5 min. in de oven bij de frietjes.
  7. Smeer een flinke laag avocadomayo op het onderste broodje. Schik er een paar blaadjes sla op en daarbovenop de krokante Berloumi. Werk af met wat gepekelde ui. Serveer met de frietjes en eventueel wat extra sla. Smakelijk!
  8. TIP: Gepekelde rode ui kan je lang bewaren. Voeg in een confituur- of voorraadpot 1/2 rode wijnazijn en 1/2 water toe tot de ui helemaal onder staat. Meng met wat suiker en bewaar koel.