Crème brûlée citroentjes

135 MIN
4 porties
Crème brûlée citroentjes

Tik tok hype: uitgeholde citroenen gevuld met frisse citroencrème en afgebrand met een krokant laagje suiker. Wij testten het uit, en kunnen bevestigen dat het supergemakkelijk én overheerlijk is! Perfect fris dessertje...

Ingrediënten

  • 2 citroenen, biologisch
  • 200 ml volle room
  • 65 gr suiker
  • ½ kl vanille-extract
  • 50 gr rietsuiker
  • blaadjes munt

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Rasp de zeste van de citroenen. Halveer ze in de lengte en schep het vruchtvlees eruit met een grote lepel. Schraap de schil goed uit. Pers het sap uit het vruchtvlees en zeef het. Weeg 40 gr sap af, de rest kan je voor een andere bereiding gebruiken.
  2. Breng de room zachtjes aan de kook met de 65 gram suiker en de vanille, roer tot de suiker is opgelost, de room hoeft niet te koken. Haal de room van het vuur en roer er het citroensap door. Schenk de room in de citroenen. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  3. Strooi een laagje rietsuiker over de citroenen. Brand af met een crème brûlée-brandertje. Serveer met een blaadje munt. Smakelijk!