Crema Catalana

20 MIN
4 personen
Crema Catalana

Crema Catalana is de Spaanse versie van de Franse klassieker crème brûlée, met het verschil dat de Spanjaarden ook nog citroen- of appelsienzeste toevoegen.

Ingrediënten

  • ½ citroen, zeste
  • 1 el maïzena
  • 4 eidooiers
  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 1 kaneelstokje

BEREIDING

  1. Klop in een kom de eiwitten schuimig met 100 gram suiker. Schenk over in een steelpan en voeg er de citroenzeste, het kaneelstokje en de maïzena aan toe. Giet hierover de melk. Warm op en laat de room al roerend indikken.
  2. Haal de pan van het vuur en verwijder het kaneelstokje. Verdeel over 4 vuurvaste schaaltjes. Laat afkoelen in de koelkast.
  3. Strooi vlak voor het serveren de resterende suiker over de schaaltjes en zet ze kort in een warme ovengrill. Wacht tot de creme catalana een lichtbruin korstje krijgt en haal ze uit de oven. Serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 294.04 kcal
Koolhydraten 48.16 g
waarvan suikers 43.58 g
Vet 7.74 g
waarvan verzadigd 2.59 g
Proteïnen 7.3 g
Vezels 0.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin