Couscoussalade met gerookte zalm, mozzarella, paprika, komkommer
15 MIN
2 personen
Chef Isa: "'Zomer in een bord' zou ook een passende naam zijn voor deze couscoussalade. Heerlijk als lichte maaltijd, snelle meeneemlunch of als side dish bij je volgende barbecue."
Ingrediënten
125 gr volkoren couscous
3 komkommer
1 gele paprika
10 gr basilicum
2 kl Griekse kruidenmix
1 bol mozzarella
25 gr zonnebloempitten
100 gr gerookte zalm
olijfolie
scheutje witte wijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng 150 ml water per persoon aan de kook (zie tip). Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
Snijd de komkommer en paprika in blokjes van 1 cm. Hak het basilicum fijn.
Dressing: meng 1 el olijfolie per persoon met de witte wijnazijn, Griekse mix, een
snuif zout en zwarte peper.
Snijd of trek de mozzarella in stukjes.
Rooster de zonnebloempitten goudbruin in een pan zonder vetstof.
Meng de couscous met de komkommer, paprika, het basilicum, de dressing, mozzarella en zonnebloempitten. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de couscoussalade en schik de gerookte zalm erbovenop. Smakelijk!
TIP: Heb je nog een restje bouillon? Voeg dan gerust toe aan het kookwater.