Couscoussalade met gerookte zalm, mozzarella, paprika, komkommer

15 MIN
2 personen
Couscoussalade met gerookte zalm, mozzarella, paprika, komkommer

Chef Isa: "'Zomer in een bord' zou ook een passende naam zijn voor deze couscoussalade. Heerlijk als lichte maaltijd, snelle meeneemlunch of als side dish bij je volgende barbecue."

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren couscous
  • 3 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 10 gr basilicum
  • 2 kl Griekse kruidenmix
  • 1 bol mozzarella
  • 25 gr zonnebloempitten
  • 100 gr gerookte zalm
  • olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng 150 ml water per persoon aan de kook (zie tip). Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  2. Snijd de komkommer en paprika in blokjes van 1 cm. Hak het basilicum fijn.
  3. Dressing: meng 1 el olijfolie per persoon met de witte wijnazijn, Griekse mix, een snuif zout en zwarte peper.
  4. Snijd of trek de mozzarella in stukjes.
  5. Rooster de zonnebloempitten goudbruin in een pan zonder vetstof.
  6. Meng de couscous met de komkommer, paprika, het basilicum, de dressing, mozzarella en zonnebloempitten. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Serveer de couscoussalade en schik de gerookte zalm erbovenop. Smakelijk!
  8. TIP: Heb je nog een restje bouillon? Voeg dan gerust toe aan het kookwater.