Couscous met warmoes, pijnboompitten en feta

20 MIN
4 personen
Couscous met warmoes, pijnboompitten en feta

Kleurrijke warmoes past heerlijk bij luchtige couscous met krokante pijnboompitjes en feta. Een prachtige vegetarische schotel. Lekker zo, of om als bijgerecht te serveren. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 250 g couscous
  • 1 bussel warmoes
  • 200 g feta
  • 60 g rozijnen
  • 60 g pijnboompitten, geroosterd
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el komijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de couscous en rozijnen in een kom en schenk er de groentebouillon bij. Laat de couscous 15 min. wellen en roer dan los met een vork. Kruid met peper en zout.
  2. Snij de stengels van de warmoes in blokjes en snij de bladeren fijn. Verhit olijfolie in een wok en roerbak de warmoesstengels 3 min. Voeg de komijn en bladeren toe en roerbak nog 1 min. Roer door de couscous.
  3. Werk de couscous af met wittewijnazijn, olijfolie, peper en zout. Roer er de pijnboompitten door. Verkruimel er de feta over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 582.03 kcal
Koolhydraten 60.37 g
waarvan suikers 10.25 g
Vet 27.96 g
waarvan verzadigd 10.1 g
Proteïnen 20.68 g
Vezels 4.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin