Couscous met varkensmignonette, courgette en frisse tomaat

30 MIN
2 personen
Couscous met varkensmignonette, courgette en frisse tomaat

Foodbagchef Isa: "Mijn versie van een Marokkaanse tajine, maar dan een snelle, doordeweekse versie. We gebruiken geen traditionele tajine om de couscous te stoven, maar alle smaken zijn er wel helemaal op!"

Ingrediënten

  • 2 varkensmignonettes
  • 2 kl shoarmakruiden
  • ¾ courgette
  • 200 gr wortelplakjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 125 gr volkoren couscous
  • ½ groentebouillon
  • 175 gr kerstomaten
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Marineer de mignonette met de helft van de shoarmakruiden, zout, zwarte peper en een scheut olijfolie.
  2. Breng 150 ml water per persoon aan de kook.
  3. Snijd de courgette in blokjes van 1,5 cm. Verhit een scheut olijfolie in een pot en stoof de wortelplakjes en courgette 5 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook erbij. Voeg de tomatenpuree en rest van de shoarmakruiden toe. Laat 1 min. meestoven.
  4. Giet de couscous bij de groenten, overgiet met het water en verkruimel de bouillon erbij. Zet het vuur af en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  5. Halveer intussen de kerstomaten.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de mignonette 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Optioneel: voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen.
  7. Snijd de mignonette in plakjes en serveer met de couscous boordevol groenten. Werk af met een handje frisse kerstomaten (zie tip). Smakelijk!
  8. TIP: Ik serveer de kerstomaten er rauw bij, ik hou wel van zo'n frisse toets. Maar je kan ze ook meestoven met de wortel en courgette.