Couscous met linzenballetjes en kruidige tomatensaus

30 MIN
2 personen
Couscous met linzenballetjes en kruidige tomatensaus

Een Middenoosters geïnspireerd vegetarisch gerechtje met linzenballetjes op smaak gebracht met ras el hanout, couscous & een kruidige tomatensaus met courgette.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 1 blik groene lins
  • 10 g koriander
  • 5 el paneermeel
  • 1 el ras el hanout
  • ½ limoen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn, pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes. Laat de linzen uitlekken. Snij de koriander fijn.
  2. Doe de uitgelekte linzen in een kom, samen met het paneermeel, de helft van de fijngesneden koriander en de ras el hanout. Pers er de limoen boven uit en kruid royaal met peper en zout. Meng met je handen en rol er balletjes van. Laat even rusten op een bord.
  3. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de groentenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpotje en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven en voeg de courgetteblokjes toe. Laat 5 minuten bakken en voeg de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de tomatenblokjes toe. Roer goed om en breng aan de kook. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de linzenballetjes rondom goudbruin en krokant. Let op, de linzenballetjes zijn niet zo stevig als gehaktballetjes, dus schep voorzichtig om. Kruid met zout.
  6. Serveer de couscous met de tomatensaus, de linzenballetjes en werk af met de rest van de fijngesneden koriander.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 951.35 kcal
Koolhydraten 146.6 g
waarvan suikers 18.66 g
Vet 20.3 g
waarvan verzadigd 2.9 g
Proteïnen 34.67 g
Vezels 21.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin