Couscous met koriander

45 MIN
4 personen
Couscous met koriander

Ingrediënten

  • 400 g couscous
  • 3 paprika's, in reepjes
  • 2 wortelen, in staafjes
  • 2 stengels groene selder, in boogjes
  • 2 venkel, in stukjes
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el koriander
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoom de paprikas, de wortelen, de selder en de venkels apart beetgaar. Fruit de sjalot glazig in een eetlepel olijfolie.
  2. Doe het couscousgries in een diepe kom, met een snufje peper en zout. Schenk er 2 koppen kokendheet water bij. Dek af en laat 3 minuten onaangeroerd staan.
  3. Meng de gestoomde groenten met een eetlepel olijfolie.
  4. Maak de couscouskorrels los met een vork. Doe er de groenten bij. Schep nog een keer goed om.
  5. Werk af met tomaatblokjes en gehakte korianderblaadjes. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 321.63 kcal
Koolhydraten 32.55 g
waarvan suikers 8.34 g
Vet 14.22 g
waarvan verzadigd 4.2 g
Proteïnen 12.33 g
Vezels 9.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin