Couscous met geroosterde artisjokken, feta en kappertjes

60 MIN
4 personen
Couscous met geroosterde artisjokken, feta en kappertjes

Een zalige salade voor bij de barbecue: couscous met geroosterde artisjokken (dit kan je uiteraard ook op de bbq doen), feta en kappertje. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 250 g couscous
  • 4 artisjokken
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 citroen
  • 2 el kappertjes
  • 1 el honing
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 500 ml groentebouillon
  • 20 g dille
  • 20 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kuis de artisjokken. Snij de stengel weg. Snij de top eraf. Snij de harde buitenste bladeren weg. Halveer de artisjokken en schep het hooi eruit met een lepel. Besprenkel de gekuiste artisjokken met wat citroensap, zodat ze niet verkleuren.
  2. Leg in elke artisjokhelft een teentje ongepelde knoflook en kruid ze royaal met peper en zout. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Verpak elke artisjok in aluminiumfolie en leg op een bakplaat. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Doe de couscous in een kom en schenk er de hete bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken. Roer er de fijngehakte peterselie door.
  4. Haal de artisjokken uit de oven en haal de teentjes knoflook uit de pakketjes. Duw ze uit het velletje en doe ze in een keukenrobot, samen met 3/4de van de dille, 3 eetlepels citroensap, de rest van de olijfolie, de honing en peper en zout. Mix tot een dressing.
  5. Serveer de couscous in een grote schaal en leg er de geroosterde artisjokken op. Besprenkel met de dressing en werk af met kappertjes, plakjes rode ui, wat dille en verkruimelde feta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 525.65 kcal
Koolhydraten 63.92 g
waarvan suikers 16.51 g
Vet 21.99 g
waarvan verzadigd 6.36 g
Proteïnen 15.61 g
Vezels 5.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin