Courgettespaghetti carbonara met hamblokjes en asperges

25 MIN
2 personen
Courgettespaghetti carbonara met hamblokjes en asperges

Een piekfijn koolhydraatarm receptje met lekkere witte asperges van bij ons! We maken courgetttespaghetti met een carbonarasausje met hamblokjes en gebakken witte asperges bij. Lekker licht genieten!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 250 g witte asperges
  • 1 bio-ei
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g parmezaan
  • 150 g hamblokjes
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  2. Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Snij ze in stukken van 3 cm. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de asperges toe. Kook 5 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Hou enkele eetlepels van het kookvocht van de asperges bij.
  3. Scheid het ei (de eieren). Het eiwit heb je niet nodig. Meng de eidooier(s) met de lichte room, per persoon 1 eetlepel kookvocht van de asperges en 2/3de van de parmezaan. Kruid royaal met peper en een klein beetje zout. Voeg eventueel nog extra kookvocht van de asperges toe voor een mooie vloeiende saus.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de hamblokjes en voorgekookte asperges toe. Roerbak 2-3 minuten.
  5. Haal de pan van het vuur en schep er de roommengeling door. Roer goed om. Roer er nu de courgettespaghetti door.
  6. Serveer de courgettespaghetti carbonara en werk af met de rest van de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 591.73 kcal
Koolhydraten 20.67 g
waarvan suikers 20.29 g
Vet 41.76 g
waarvan verzadigd 16.1 g
Proteïnen 32.54 g
Vezels 5.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin