Courgettespaghetti bolognaise met kalfsgehakt

30 MIN
2 personen
Courgettespaghetti bolognaise met kalfsgehakt

Courgettespaghetti is ondertussen een echte koolhydraatarme klassieker geworden! Heb je geen spiraalsnijder in huis? Dan leggen we je ook uit hoe het zonder kan. Daarbij serveren we een heerlijke bolognaisesaus op basis van kalfsgehakt. Licht en gezond, smullen maar!

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 300 g kalfsgehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 30 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de courgettespaghetti in een ovenschaal, besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen met een dunschiller en snij in fijne blokjes.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en de knoflook. Voeg de wortelblokjes en de Italiaanse kruiden toe. Laat 5 minuten stoven.
  4. Voeg het kalfsgehakt toe aan de pan en laat krokant bakken. Kruid met peper en zout.
  5. Haal de aluminiumfolie van de courgettespaghetti en laat nog 5 minuten bakken in de oven.
  6. Wanneer het gehakt gebakken is, voeg je de tomatenpuree toe. Laat kort meebakken en voeg dan per persoon 100 milliliter water toe. Roer goed om en laat 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de courgettespaghetti met de bolognaisesaus. Strooi er de parmezaan over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 685.85 kcal
Koolhydraten 34.43 g
waarvan suikers 29.42 g
Vet 39.42 g
waarvan verzadigd 12.48 g
Proteïnen 44.54 g
Vezels 10.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin