Courgettesoep met zalmforel

25 MIN
4 personen
Courgettesoep met zalmforel

Hou je van courgette? Probeer het dan eens in dit heerlijk verfijnde soepje, met zachte zalmforel bij. Werk af met een wolkje room voor een feestelijk effect.

Ingrediënten

  • 1 zalmforel
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes dille
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie. Voeg na enkele minuten de aardappelen en courgettes toe en laat 10 minuten stoven.
  2. Blus de groenten met de bouillon. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  3. Laat de zalmforel enkele minuten garen in de soep. Schep ze er uit en snijd in reepjes.
  4. Mix de soep fijn met een staafmixer. Kruid af met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommetjes en verdeel er de reepjes vis over. Werk af met een takje dille en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 185.82 kcal
Koolhydraten 14.38 g
waarvan suikers 9.84 g
Vet 7.86 g
waarvan verzadigd 1.67 g
Proteïnen 13.55 g
Vezels 3.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin