Courgettesoep met geitenkaas

40 MIN
4 personen
Courgettesoep met geitenkaas

De frisse geitenkaas past perfect bij deze courgettesoep. Je kan de geitenkaas ook op een toast doen, op de soep leggen, en nog even gratineren onder de grill.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g geitenkaas
  • 600 ml groentebouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • 1 el olijfolie
  • kruidentuiltje
  • 2 takjes dille
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de courgettes, snij ze in blokjes. Pel en hak de ui en de knoflook. Schil de aardappelen, snij ze in stukken.
  2. Fruit de ui glazig in de olijfolie. Doe er de courgettes en de aardappelen bij. Laat kort meebakken.
  3. Blus met de wijn en de bouillon. Doe er het kruidentuiltje bij. Breng aan de kook. Dek af en laat 20 minuten zacht koken.
  4. Neem het kruidentuiltje weg. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de room door de saus. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Breng ze weer tot tegen de kook aan maar laat ze niet meer koken.
  5. Verdeel de hete soep over diepe borden of kommetjes. Werk af met blokjes geitenkaas en een takje dille. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 265.01 kcal
Koolhydraten 15.89 g
waarvan suikers 10.68 g
Vet 16.1 g
waarvan verzadigd 7.57 g
Proteïnen 6.94 g
Vezels 3.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin