Courgettenoedels met kip en pesto

40 MIN
4 personen
Courgettenoedels met kip en pesto

Courgettenoedels zijn de nieuwe pasta! Het is een supergezonde manier om pasta te vervangen, lekker vullend en je hebt ook nog eens extra groenten binnen!

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 3 courgettes
  • 150 g kerstomaten, in kwartjes
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el parmezaan
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 handvol basilicum
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Rasp de courgettes in dunne noedels of gebruik een spiraalsnijder.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Kruid de kippenblokjes met de paprikapoeder, peper en zout. Bak ze goudbruin. Zet het vuur wat lager en laat 10 minuten verder garen.
  3. Doe de pijnboompitjes, de basilicum, de parmezaan, 2 eetlepels olijfolie en de knoflook in een blender. Kruid bij met peper en zout en pureer tot een gladde pesto.
  4. Schep de kip uit de pan. Voeg de courgettenoedels en de kerstomaatjes aan de pan toe en laat 5 minuten garen op een zacht vuurtje. Laat ze even uitlekken.
  5. Meng de courgettepasta met de kippenblokjes, de tomaatjes en de pesto. Verdeel over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 359.84 kcal
Koolhydraten 14.33 g
waarvan suikers 12.06 g
Vet 18.46 g
waarvan verzadigd 3.77 g
Proteïnen 33 g
Vezels 3.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin