Côte à l'os met verse kruidenboter

30 MIN
4 personen
Côte à l'os met verse kruidenboter

Een lekker stuk vlees voor op de barbecue, deze côte à l'os met zelfgemaakte verse kruidenboter, heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 kg Côte à l'os
  • 2 el sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 el peterselie, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 80 g boter, kamertemperatuur
  • 1 el arachideolie
  • cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Roer de boter glad en meng er voorzichtig de sjalotsnippers, knoflook en peterselie door. Kruid naar smaak met peper en zout. Rol de kruidenboter op in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
  2. Verwarm de grillplaat op middelhoge stand. Bestrijk het vlees met de arachideolie en kruid met zout en cayennepeper. Grill ze tot gewenste gaarheid. Haal het vlees van de grill en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  3. Verdeel de côtes à l'os over 4 borden en werk af met een schijfje van de versgemaakte kruidenboter.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 487.51 kcal
Koolhydraten 2.63 g
waarvan suikers 0.47 g
Vet 32.51 g
waarvan verzadigd 17.27 g
Proteïnen 46.58 g
Vezels 1.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin