Je ziet ze tegenwoordig vaak in street food kraampjes: cornribs! Wij testten ze zelf uit in de airfryer en zoals we wel verwacht hadden: overheerlijk!
Ingrediënten
1 maïskolf, vers
30 gr boter
1 limoen
1 teentje knoflook
1 el honing
1 kl (chipotle) chilivlokken
50 gr feta, of parmezaan
10 gr koriander
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Smelt de boter. Snijd de maïskolf overlangs (voorzichtig!) in 4, en de lange stukken dan nog eens dwars in 2.
Pers de knoflook bij de boter. Halveer de citroen en pers het sap van 1 helft bij de boter. Snijd de andere helft in partjes. Meng de honing en de helft van de chilivlokken door de boter. Kruid met peper en zout. Meng de stukken maïs door de boter.
Schik de stukken maïs in het mandje van de airfryer. Bak 5 min. op 200 ºC. Bestrijk de maïskolfjes met de rest van de boter. Bak opnieuw 5-10 minuten in de airfryer (controleer regelmatig). Je kan ze ook in de oven bakken op dezelfde temperatuur. Reken dan op 15-20 min.
Verkruimel ondertussen de feta (of rasp de parmezaan) en hak de koriander fijn.
Schik de cornribs in een kommetje. Strooi de feta, koriander en de rest van de chilivlokken erover. Serveer een partje limoen erbij.