Corn chowder

30 MIN
4 personen
Corn chowder

Chowder is een dikke gebonden soep uit Amerika. Dé klassieke versie is met maïs. Heerlijk, afgewerkt met blokjes en cheddarkaas. Yum!

Ingrediënten

  • 3 maïskolven, gestoomd
  • 300 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 5 takjes gedroogde tijm, samengebonden
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden
  • 100 g ham, in blokjes
  • 50 g cheddarkaas, geraspt
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij voorzichtig de maïskorrels van de kolven.
  2. Verhit 1 eetlepel boter in een grote pot. Voeg de ui toe. Roer regelmatig.
  3. Voeg de knoflook toe en laat even meestoven. Schenk er dan 1 liter heet water bij.
  4. Breng aan de kook en voeg de maïskorrels, de aardappelen, de tijm en peper en zout toe. Laat 20 minuten doorkoken. Vis het busseltje tijm terug uit de pot.
  5. Schep 4 soeplepels uit de kookpot en hou dit even opzij. Mix de rest van de soep fijn en roer er de niet-gemixte soep weer door. Kruid bij met peper en zout en serveer de soep met de geraspte cheddarkaas, hamblokjes en fijngesneden bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 481.54 kcal
Koolhydraten 65.6 g
waarvan suikers 4.45 g
Vet 15.72 g
waarvan verzadigd 6.82 g
Proteïnen 18.08 g
Vezels 4.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin