Cordon bleu van kip met spinazie en ricotta

40 MIN
4 personen
Cordon bleu van kip met spinazie en ricotta

Deze cordon bleu van kip maak je gemakkelijk zelf, met een heerlijke vulling met ham en mozzarella. Daarbij komt romige spinazie met ricotta onder gemengd.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 4 plakjes ham
  • 400 g bladspinazie
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 125 g ricotta
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g paneermeel
  • 50 g bloem
  • 2 klontjes boter
  • 2 el basilicum, gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de kipfilets open. Leg ze tussen 2 vellen plasticfolie en sla ze plat met een hamertje. Kruid ze met peper en zout.
  3. Vul een kommetje met de eieren, een ander kommetje met de bloem en nog een kommetje met het paneermeel.
  4. Beleg de lapjes kip met de ham en de mozzarella. Vouw dicht en druk stevig aan. Wentel de kipfilets vervolgens eerst door de bloem, dan door de eieren en dan door het paneermeel.
  5. Verhit de helft van de boter in de pan en bak de cordon bleus aan beide kanten goudbruin. Leg ze dan in een ovenschaal om nog 15 minuten verder te garen in de oven.
  6. Laat de spinazie slinken in de overige boter. Laat even uitlekken en hak grof. Meng dan de ricotta en de basilicum door de spinazie. Kruid bij met peper en zout.
  7. Snijd de cordon bleus in plakjes en verdeel over de borden. Serveer met de spinazie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 555.11 kcal
Koolhydraten 30.31 g
waarvan suikers 2.53 g
Vet 24.94 g
waarvan verzadigd 13.16 g
Proteïnen 51.7 g
Vezels 3.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin