Cordon bleu met ratatouille en volkoren rijst

30 MIN
2 personen
Cordon bleu met ratatouille en volkoren rijst

Chef Jolien: "Een klassieker uit de Provence, ratatouille. Wist je trouwens dat ratatouille nog beter smaakt als ie veel tijd krijgt om te pruttelen? Geen zorgen, we begrijpen het wel als je niet kan wachten om te proeven."

Ingrediënten

  • ½ gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 400 gr tomatenpulp
  • ½ blokje groentebouillon
  • 125 gr volkoren rijst
  • 2 cordon bleus
  • olijfolie
  • Provençaalse kruiden, naar smaak
  • paprikapoeder, naar smaak
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de aubergine en courgette in stukjes van 1-2 cm.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook zo’n 2 min. Voeg de aubergine en courgette toe en roerbak zo’n 2-3 min. Giet de tomatenpulp erbij en verkruimel de bouillon erover. Kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Laat 10 min. sudderen op middelhoog vuur.
  3. Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de cordon bleu in 7-9 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
  5. Proef van de ratatouille en breng eventueel extra op smaak met een snuifje paprikapoeder, zout en zwarte peper (zie tip).
  6. Serveer de cordon bleu met ratatouille en een schep rijst. Smakelijk!
  7. TIP: Voeg naar smaak nog wat extra tijm of cayennepeper toe.