Cordon bleu met radijs-aardappelsalade

30 MIN
2 personen
Cordon bleu met radijs-aardappelsalade

Een simpel en toch zo smaakvol gerechtje, geïnspireerd op de Oost-Europese keuken: een heerlijke cordon bleu met daarbij een frisse radijsjes-aardappelsalade. Een perfecte oppepper in de lente, laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 bio-eieren
  • 1 sjalot
  • 4 augurken
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ bussel radijs
  • 2 cordon bleus (varken)
  • 1 el boter
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in gezouten water. Giet af en spoel met koud water.
  2. Kook de eieren 10 minuten. Spoel daarna onder koud water
  3. Snij de sjalot fijn. Snij de augurken in kleine stukjes. Hak de krulpeterselie fijn. Verwijder het groen van de radijzen en snij in kwartjes.
  4. Pel de gekookte eieren en snij ze in fijne blokjes. Meng de aardappelen met de mayonaise, sjalot, augurk, ei, radijzen, peterselie, de wittewijnazijn en peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar.
  5. Smelt de boter in een antikleefpan en bak de cordon bleus 4-5 minuten aan elke kant op een zacht vuur.
  6. Serveer de cordon bleus met de radijs-aardappelsalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 747.65 kcal
Koolhydraten 53.28 g
waarvan suikers 1.72 g
Vet 41.35 g
waarvan verzadigd 9.76 g
Proteïnen 39.01 g
Vezels 6.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin