Cordon bleu met krieltjes en spinazie

20 MIN
4 personen
Cordon bleu met krieltjes en spinazie

Een echte klassieker voor op een koude dag: cordon bleu. Wij maken een eigen, lichte versie, met krieltjes en spinazie erbij, heerlijk!

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes, dun gesneden, 100 g/stuk
  • 4 plakjes magere ham
  • 750 g krielaardappelen, gekookt
  • 1 kg spinazie
  • 4 sneetjes kaas
  • 1 el olijfolie
  • handvol basilicum
  • peper en zout
  • snufje nootmuskaat

BEREIDING

  1. Bedek de kalfslapjes met een plakje ham en een sneetje kaas. Vouw ze dubbel en prik er tandenstokers door zodat ze niet openvallen. Kruid af met peper en zout.
  2. Bak de aardappeltjes in hun geheel in de helft van de olijfolie. Kruid met wat zout.
  3. Stoof de spinazie samen met een handvol basilicum in wat water en laat ze slinken. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Leg de bundeltjes vlees in wat olie in een hete pan. Bak de cordon blue aan beide kanten goudbruin. Serveer op een bedje van spinazie met de krieltjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 442.88 kcal
Koolhydraten 35.05 g
waarvan suikers 1.12 g
Vet 8.95 g
waarvan verzadigd 2.87 g
Proteïnen 52.94 g
Vezels 10.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin