Foodbagchef Deborah: "Vergeet die spruitjestrauma's uit je kindertijd. Ik bewijs je dat die kleine kooltjes bomvol smaak zitten. Mijn geheim? Voeg wat honing en mosterd toe. Weg zure gezichten aan tafel!"
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
300 gr spruitjes
1 kl mosterd
2 el vloeibare honing
½ appel
100 grote bladeren met stengel veldsla
2 cordon bleus
zout
zwarte peper
boter
olijfolie
witte wijnazijn
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappelen in wedges (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olijfolie. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de wedges goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout.
Maak de spruitjes schoon en halveer. Smelt een klont boter in een pan en stoof de spruitjes 5 min. aan op middelhoog vuur (zie tip). Voeg de mosterd en honing toe en zet de spruitjes tot de helft onder water. Laat garen, tot het water verdampt is. Kruid met zout en zwarte peper.
Snijd de appel in blokjes van zo'n 1-2 cm. Meng de veldsla en appel onder elkaar met een scheutje olijfolie, de witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de cordon bleu in 7-9 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
Serveer de cordon bleu met de aardappelwedges, spruitjes en veldsla. Smakelijk!
TIP: Je kan de spruitjes ook in de oven garen. Reken op zo'n 20-25 min. Afwas én tijd uitgespaard!