Confituur-shortbread koekjes

60 MIN
12 stuks
Confituur-shortbread koekjes

Hele leuke en lekkere koekjes om te maken! Je rolt het deeg tot een bolletje en dan duw je je duim erin. In dat kuiltje komt confituur. Ook heel leuk voor kinderhandjes om te maken.

Ingrediënten

  • 120 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1½ el lichtbruine suiker
  • 1 eidooier
  • 1 kl vanille-extract
  • 150 gr bloem
  • ¼ kl zout
  • 75 gr confituur

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de boter in blokjes. Klop op met driekwart van de suiker en de lichtbruine suiker tot een egale massa.
  2. Meng de eidooier en het vanille-extract erdoor. Schep de bloem en het zout erdoor, tot je een egaal deeg hebt dat je gemakkelijk kan rollen.
  3. Rol 12 bolletjes van het deeg. Schep de rest van de suiker in een kommetje en rol de bolletjes door de suiker. Schik ze op een plateau'tje met een stuk bakpapier op. Duw er kuiltjes in met je duim. Laat 30 min. opstijven in de diepvries.
  4. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  5. Schik de koekjes op het bakpapier. Schep een klein lepeltje confituur in elk koekjes. Bak 12-15 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Laat afkoelen op een rooster en laat het smaken!