Comfy aardappelpannetje met spruitjes, oesterzwammen en spiegelei
40 MIN
2 personen
Foodbagchef Sofie: "Een winters, comfy aardappelpannetje, I love it! Met mijn favoriete groenten: spruitjes, oesterzwammen en een heerlijk spiegeleitje erbovenop. Geniet ervan."
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
250 gr oesterzwammen
300 gr spruitjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
10 gr platte peterselie
5 gr verse tijm
100 ml (kook)room
50 gr geraspte kaas
2 eieren
boter
olijfolie
snuifje nootmuskaat
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de aardappel in blokjes van zo'n 2 cm (schillen hoeft niet). Zet in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook in 9-10 min. beetgaar (ze moeten nog niet volledig gaar zijn want garen straks verder). Giet af en laat uitlekken.
Scheur intussen de oesterzwammen in reepjes. Halveer de spruitjes. Hak de sjalot fijn.
Smelt een klontje boter en een scheutje olijfolie in een ovenvaste (braad)pan (zie tip) en bak de sjalot, oesterzwammen en spruitjes 5-6 min. op hoog vuur. Pers de knoflook erbij. Schep ook de aardappelblokjes erbij en laat nog 5-6 min. bakken. Schep niet te vaak om, geef de aardappelen de kans om krokant te worden. Kruid met zout en flink wat zwarte peper.
Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn. Meng de room met de tijm, nootmuskaat, zout en zwarte peper. Giet over de groenten en strooi de geraspte kaas erover. Zet de pan nog 15 min. in de oven, tot de bovenkant goudbruin kleurt.
Hak intussen de peterselie fijn. Bak één spiegelei per persoon.
Haal het aardappelpannetje uit de oven en werk af met het spiegelei en de peterselie. Serveer onmiddellijk. Smakelijk!
TIP: Heb je geen ovenvaste pan? Gebruik dan een gewone pan, schep alles op het einde over in een (ronde) ovenschaal en gebruik je pan om het spiegeleitje in te bakken.