Coconut curry met kippenballetjes en paksoi

30 MIN
2 personen
Coconut curry met kippenballetjes en paksoi

Op zoek naar een heerlijk Oosters en exotisch gerechtje? We maken een zalige curry met kokosmelk, kippenballetjes, paksoi en Thaise basilicum om af te werken. Zalig genieten!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr verse gember
  • ½ rode chilipeper
  • 1 paksoi
  • 2 wortelen
  • 125 gr witte rijst
  • 25 gr pinda's
  • 300 gr kippengehakt
  • 2 el currypasta rendang
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 gr Thaise basilicum
  • olie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de ui in parten. Rasp de knoflook fijn. Rasp de gember ook fijn tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Hak de chilipeper in fijne ringetjes (verwijder eventueel de zaadlijst voor minder pit). Snijd de paksoi in zijn geheel in fijne repen en de wortel in kleine staafjes.
  2. Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken tot de rijst beetgaar is en giet af. Rooster de pindanoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Kruid intussen het kippengehakt met zout en zwarte peper. Rol balletjes van ongeveer 3 cm (zie tip). Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en bak de balletjes 1-2 min. aan op een hoog vuur. Haal ze uit de pan, ze garen straks verder in de saus.
  3. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan. Fruit de ui, knoflook, gember en chilipeper zo'n 2 min. op zacht vuur. Voeg de paksoi, wortel en currypasta rendang toe en stoof de groenten nog 2-3 min. aan. Voeg daarna de kokosmelk en de balletjes toe en laat het geheel nog 5-7 min. sudderen op een zacht vuur met het deksel op de pan.
  4. Hak intussen de Thaise basilicum fijn.
  5. Serveer de curry met balletjes met een schep rijst. Werk af met het Thais basilicum en de pindanoten. Smakelijk!