Cobb salade

20 MIN
2 personen
Cobb salade

Een salade uit Amerika die krokante sla, kipfilet, crunchy spek, gekookte eitjes en kerstomaten combineert, afgewerkt met een friszure romige dressing. Nog niet zo bekend bij ons, maar daar gaan we verandering in brengen, want deze salade is echt verrassend lekker!

Ingrediënten

  • 2 bio-eieren
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 2 kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • ½ ijsbergsla
  • 125 g kerstomaten
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de eieren 6 minuten in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water.
  2. Verhit een antikleefpan en bak de plakjes gerookt spek krokant. Schep uit de pan en snij in reepjes. Kruid de kipfilets met peper en de kipkruiden. Voeg de olijfolie toe aan de pan waarin je het spek gebakken hebt en voeg de kipfilets toe. Bak ze goudbruin, 5 minuten per kant.
  3. Maak de blaadjes van de ijsbergsla los en snij in stukken. Halveer de kerstomaten.
  4. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Pel de eieren en snij in kwartjes. Snij de kipfilets in reepjes. Schik alle ingrediënten naast elkaar op borden, bedruppel met de dressing en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 660.62 kcal
Koolhydraten 6.77 g
waarvan suikers 2.73 g
Vet 42.79 g
waarvan verzadigd 19.57 g
Proteïnen 51.44 g
Vezels 2.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin