Cobb salade

20 MIN
2 personen
Cobb salade

Een salade uit Amerika die krokante sla, kipfilet, crunchy spek, gekookte eitjes en kerstomaten combineert, afgewerkt met een friszure romige dressing. Nog niet zo bekend bij ons, maar daar gaan we verandering in brengen, want deze salade is echt verrassend lekker!

Ingrediënten

  • 2 bio-eieren
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 250 g kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • 2 little gems
  • 125 g kerstomaten
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de eieren 6 minuten in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water, pel en snij ze in kwartjes.
  2. Verhit een antikleefpan en bak de plakjes gerookt spek krokant. Schep uit de pan en snij in reepjes. Kruid de kipfilets met peper en de kipkruiden. Voeg de olijfolie toe aan de pan waarin je het spek gebakken hebt en voeg de kipfilets toe. Bak ze goudbruin aan beide kanten in ongeveer 8 minuten.
  3. Maak de blaadjes van de little gem los. Halveer de kerstomaten.
  4. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, wittewijnazijn, peper en zout.
  5. Snij de kipfilets in reepjes. Schik alle ingrediënten naast elkaar op borden, bedruppel met de dressing en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 633.44 kcal
Koolhydraten 6.66 g
waarvan suikers 3.32 g
Vet 42.57 g
waarvan verzadigd 19.49 g
Proteïnen 45.63 g
Vezels 2.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin