Classic vegan burger met frietjes en homemade BBQ-saus

30 MIN
2 personen
Classic vegan burger met frietjes en homemade BBQ-saus

Chef Caroline: "Een echte classic burger, maar dan in vegan versie! Ik maak zelf een verrassende BBQ-saus en zoetzure komkommer. En bij een classic burger mogen frietjes uiteraard ook niet ontbreken!

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • 2 el ketchup
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • 2 vegan burgers
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 50 gr gemengde sla
  • 25 gr gefrituurde uitjes
  • olie
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 kl suiker
  • 1 kl bruine suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel de frietjes op de bakplaat door elkaar met wat olie. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout.
  3. Zoetzure komkommer: snijd de komkommer in fijne plakjes. Meng 1 el witte wijnazijn per persoon met de suiker en een snuifje zout. Schep de komkommerplakjes onder de azijn en laat marineren.
  4. Snijd de tomaat in plakjes.
  5. BBQ-saus: meng de ketchup met 0,5 el witte wijnazijn per persoon, de bruine suiker, BBQ-kruiden, 1 el water per persoon, zout en zwarte peper (zie tip).
  6. Verhit wat olie in een pan en bak de burger 2-3 minuten per kant op middelhoog vuur.
  7. Snijd intussen het hamburgerbroodje open en rooster de laatste 2-3 min. mee in de oven.
  8. Smeer wat BBQ-saus op beide helften van het hamburgerbroodje. Beleg de onderkant met sla. Leg daarop de burger, een plakje tomaat en zoetzure komkommer. Werk af met gefrituurde uitjes. Serveer met de frietjes, de rest van de sla, tomaat en komkommer en de rest van de BBQ-saus. Smakelijk!
  9. TIP: Houd je van pit? Voeg dan wat chilivlokken of cayennepeper toe aan je saus.