Citroengras spiesjes met Aziatische koolsla

20 MIN
4 personen
Citroengras spiesjes met Aziatische koolsla

Zin in de Aziatische keuken? Deze citroengras spiesjes van kippengehakt met Aziatische koolsla zullen je zeker en vast kunnen verrassen. Wat een smaakbom!

Ingrediënten

  • 400 g kippengehakt
  • 8 stengels citroengras
  • 1 spitskool
  • 1 wortel
  • 1 appel
  • 10 g koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 1 kl honing
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el vissaus
  • 20 g gember
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de spitskool in fijne reepjes. Snij de wortel en appel in julienne. Hak de koriander grof. Schil en rasp de gember. Snij de rode chilipeper fijn.
  2. Meng de rijstazijn met de vissaus, de helft van de chilipeper en de helft van de gember en de honing. Kruid met peper en zout. Doe de spitskool, wortel, appel en de helft van de koriander in een kom. Voeg de dressing toe en meng.
  3. Meng het kippengehakt met de rest van de koriander, chillipeper en gember. Kruid met zout. Vorm 'worstjes' van het gehakt op de citroengrasstengels.
  4. Verhit de olie in een pan en bak de spiesjes rondom. Serveer met de koolsla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 319.51 kcal
Koolhydraten 27.7 g
waarvan suikers 16.61 g
Vet 11.02 g
waarvan verzadigd 2.4 g
Proteïnen 27.38 g
Vezels 6.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin