Lekker fris en toch ook zoet, deze leuke citroen crincle koekjes! En klaar in een half uurtje!
Ingrediënten
115 gr boter, kamertemperatuur
250 gr suiker, + 70 gr extra
1 biologische citroen
2 eieren
1 kl vanille-extract
250 gr bloem
¼ kl bakpoeder
½ kl zout
40 gr poedersuiker
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Rasp de schil van de citroen. Meng met de 250 gr suiker. Klop de boter op met de citroensuiker met een mixer (K-hulpstuk, 'paddle').
Splits 1 ei, je hebt enkel de dooier nodig. Voeg 1 volledig ei, 1 eidooier en het vanille-extract toe. Mix opnieuw kort.
Voeg tenslotte de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng tot een egaal deeg, mix niet te lang.
Doe de 70 gr suiker en de bloemsuiker in apart kommetjes.
Rol bolletjes van 2-3 cm doorsnee. Rol ze eerst door de suiker en vervolgens door de bloemsuiker. Schik op de bakplaat, met voldoende afstand tussen de bolletjes.
Bak 12-15 min. in de voorverwarmde oven. Laat voldoende afkoelen voor je ze opeet, dan worden ze ook nog mooi krokant langs de buitenkant. Bewaar in een luchtdichte doos.