Cinnamon rolls

90 MIN
10 stuks
Cinnamon rolls

Cinnamon rolls, of kaneelbroodjes, zijn heerlijke Zweedse deegrolletjes met een boter-kaneelvulling. Lekker met de koffie, als dessert of zelfs als ontbijt.

Ingrediënten

    Voor het deeg

  • 525 g bloem
  • 60 g boter
  • 7 g gedroogde gist
  • 325 ml melk
  • 100 g rietsuiker
  • 1 snufje zout
  • Voor de vulling

  • 1 eidooier
  • 70 g rietsuiker
  • 70 g boter, op kamertemperatuur
  • 10 g kaneel
  • Voor de afwerking

  • 1 eiwit
  • 75 g tagatesse

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C.
  2. Verwarm de melk, maar laat ze niet koken. Laat de boter zachtjes smelten en lauw worden.
  3. Zeef de bloem en meng met de rietsuiker, het zout, de gist,de gesmolten boter en de melk tot een soepel deeg.
  4. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten en laat het 45 minuten rijzen tot de dubbele hoeveelheid in een diepe kom onder een vochtige doek.
  5. Kneed het deeg even door en rol het met wat bloem uit tot een plak van 30 bij 40 cm.
  6. Maak intussen een beslag van de boter, de rietsuiker en de kaneel.
  7. Smeer de vulling op het deeg, rol het op in de lengte en snijd het in schijven van 3 centimenter.
  8. Leg de schijven niet te dicht tegen elkaar in een ronde ingeboterde bakvorm, en laat ze nog 20 minuten rijzen onder een doek.
  9. Klop het eigeel los en smeer de cinnamon rolls in met het eigeel. Bestrooi het geheel eventueel nog met een beetje rietsuiker.
  10. Bak ze gedurende 8-10 minuten gaar.
  11. Meng de Tagatesse met het losgeklopte eiwit en bestrijk hierme de lichtjes afgekoeke cinnamon rolls.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 383.17 kcal
Koolhydraten 61.19 g
waarvan suikers 18.23 g
Vet 12.63 g
waarvan verzadigd 7.57 g
Proteïnen 8 g
Vezels 2.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin