Ciabatta met gegrilde kip en salsa verde

20 MIN
4 personen
Ciabatta met gegrilde kip en salsa verde

Een lekkere en originele lunch deze ciabattabroodjes met gemarineerde gegrilde kip en lekker frisse salsa verde.

Ingrediënten

  • 2 kipfilet, in reepjes
  • 1 ciabatta
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje munt
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 2 kl paprikapoeder
  • 2 kl komijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij het brood in stukken, snij ze open en gril goudbruin.
  2. Meng de komijn met paprikapoeder, gedroogde oregano, 1 eetlepel olijfolie en een snuifje zout. Marineer er de in reepjes gesneden kipfilets in en zet even koel weg.
  3. Mix voor de salsa verde het bosje bladpeterselie met de koriander, de munt en de knoflook. Meng met de resterende olijfolie tot een glad sausje. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Grill de kipreepjes goudbruin.
  5. Beleg het gegrilde ciabattabrood met kipreepjes en werk af met salsa verde.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 357.38 kcal
Koolhydraten 35.05 g
waarvan suikers 7.02 g
Vet 13.65 g
waarvan verzadigd 2.05 g
Proteïnen 21.31 g
Vezels 4.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin