Chowder van zeeduivel en kreeft

50 MIN
4 personen
Chowder van zeeduivel en kreeft

Deze chowder van zeeduivel en kreeft is een vullende maaltijdsoep boordevol lekkere smaken. Verras je gasten met deze lekkernij tijdens de feestdagen.

Ingrediënten

  • 300 g zeeduivelfilets, in stukken
  • 500 g kreeften
  • 500 g mosselen
  • 100 g spek, in blokjes
  • 200 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 preiwit, in grove stukken
  • 1 takje witte selder, in grove stukken
  • 1 wortel, in grove stukken
  • 100 g knolselder, in grove stukken
  • 1 ui, in grove stukken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 15 g vloeiende bloem
  • 500 ml halfvolle melk
  • 600 ml visbouillon
  • 40 g boter
  • 1 laurierblaadje
  • 4 takjes groene selder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de stukken ui, prei, selder en de wortel in een pan. Schenk er voldoende water bij en breng aan de kook. Kruid bij met peper en zout.
  2. Doe er dan de kreeft bij. Laat 5 minuten zacht koken. Zet het vuur af en laat de bouillon met de kreeft afkoelen.
  3. Kook de mosselen 5 minuten gaar in voldoende water.
  4. Verhit 20 gram boter in een pan en bak de spekblokjes krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier en giet het braadvet weg.
  5. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en stoof de uisnippers glazig. Bestrooi met de bloem en schep goed om. Schenk er dan de melk en de visbouillon bij en breng al roerend aan de kook.
  6. Voeg het laurierblaadje, de spekblokjes en de stukken aardappel bij de soep. Laat 5 minuten koken en voeg dan de knolselder toe. Laat nog eens 5 minuten koken.
  7. Haal het kreeftenvlees uit de karkas.
  8. Kruid de stukken zeeduivel met peper en zout. Voeg ze bij de soep en laat 5 minuten sudderen. Voeg dan ook het kreeftvlees en de mosselen toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen.
  9. Verdeel de chowder over diepe borden. Werk af met wat seldertakjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 730.58 kcal
Koolhydraten 30.55 g
waarvan suikers 12.16 g
Vet 43.71 g
waarvan verzadigd 18.09 g
Proteïnen 52.89 g
Vezels 5.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin