Chocolate chip cookies

20 MIN
30 stuks
Chocolate chip cookies

Het recept voor de Amerikaanse klassieker: Chocolate chip cookies. Serveer ze met een glas koude melk erbij!

Ingrediënten

  • 225 g bloem
  • 200 g chocoladedruppels
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 80 g bruine suiker, licht bruine suiker
  • 1 ei
  • 80 g suiker
  • 2 kl vanille-extract
  • ½ kl bicarbonaat
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de boter, gewone suiker en lichtbruine suiker in een kom en mix tot je een lichte, romige massa hebt. Voeg het vanille-extract en het ei toe.
  2. Zeef de bloem en voeg samen met het bicarbonaat en een snufje zout toe. Meng goed door elkaar met een houten lepel. Schep er nu ook de chocoladedruppels door.
  3. Bedek 2 bakplaten met bakpapier. Roll gelijke bolletjes van het deeg en schik ze naast elkaar met wat ruimte tussen op de bakplaten. Duw de bolletjes lichtjes plat met je hand.
  4. Zet de koekjes 8-10 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat ze enkele minuten uitharden en dan afkoelen op een rooster.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 122.44 kcal
Koolhydraten 14.22 g
waarvan suikers 8.94 g
Vet 6.51 g
waarvan verzadigd 4.03 g
Proteïnen 1.72 g
Vezels 0.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin