Chocoladetruffels

50 MIN
20 stuks
Chocoladetruffels

Chocoladetruffels, die kan je gemakkelijk ook zelf maken! Voeg een drupje likeur naar eigen smaak toe, zoals whiskey, Cointreau of zoals hier met cognac.

Ingrediënten

  • 200 g fondantchocolade, in stukjes
  • 50 g chocoladeschilfers
  • 50 g cacaopoeder
  • 50 g kokosschilfers, gemalen
  • 100 ml room
  • 1 kl cognac
  • 50 g boter

BEREIDING

  1. Breng de room aan de kook. Doe er de boter bij en roer tot ze gesmolten is. Haal van het vuur en voeg de chocolade bij de room. Klop stevig op met een garde, tot de chocolade gesmolten is en voeg de cognac toe. Laat de 'ganache' opstijven in de koelkast.
  2. Dompel 2 koffielepels in heet water. Maak met de koffielepels 'quenelles' van de ganache.
  3. Haal een derde van de truffels door cacaopoeder, een derde door gemalen kokosnoot en de laatste portie door chocoladeschilfers. Zet koel weg tot serveren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 127.74 kcal
Koolhydraten 6.99 g
waarvan suikers 6.69 g
Vet 10.17 g
waarvan verzadigd 6.61 g
Proteïnen 1.56 g
Vezels 1.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin