Chocoladetaart met rode vruchten

130 MIN
12 porties
Chocoladetaart met rode vruchten

Deze chocoladetaart ziet er prachtig uit, alsof hij van de bakker komt! En eigenlijk is hij helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Een heerlijke traktatie!

Ingrediënten

    Voor de cake

  • 450 g zelfrijzende bloem
  • 60 g cacaopoeder
  • 1 mespunt zout
  • 400 g kristalsuiker
  • 225 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 225 ml melk
  • 1 kl vanillesuiker
  • 150 g fondantchocolade, grof gehakt
  • Voor het chocoladeglazuur

  • 150 g boter
  • 300 g poedersuiker
  • 6 el cacaopoeder
  • 4 el melk
  • 1 kl vanillesuiker
  • 100 g bosvruchten
  • 100 g chocoladeschilfers

Bestel deze producten online

BEREIDING

    De cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Zeef de bloem, de cacaopoeder boven een grote kom en voeg een mespunt zout toe. Meng de suiker erdoor en maak een kuiltje in het midden.
  3. Schenk de olie, de eieren, de melk en de vanillesuiker in het kuiltje en meng het geheel met een houten lepel. Meng dan de gehakte chocolade er goed door.
  4. Verdeel het mengsel over 3 ingevette vormen. Bak de cakes 20-25 minuten in de oven. Laat de cakes 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal ze eruit en laat verder goed afkoelen op een rekje.
  5. Het chocoladeglazuur

  6. Mix ondertussen de boter romig in een kom. Klop er geleidelijk de poedersuiker, de cacao, de melk en de vanillesuiker door. Meng tot een glad mengsel.
  7. Bestrijk een cakelaag met ongeveer een zesde van het glazuur. Leg er voorzichtig een tweede cakelaag op en bestrijk de bovenkant weer met een zesde van het glazuur.
  8. Leg de laatste cakelaag erop en bestrijk de bovenkant en zijkant met de rest van het glazuur. Versier met bosvruchten en chocoladeschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 814.49 kcal
Koolhydraten 100.28 g
waarvan suikers 74.42 g
Vet 40.44 g
waarvan verzadigd 15.14 g
Proteïnen 9.84 g
Vezels 5.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin