Chocolade kerststronk met roomkaasvulling

50 MIN
6 personen
Chocolade kerststronk met roomkaasvulling

Is het geen plaatje? Deze heerlijke en originele chocolade kerststronk met roomkaasvulling en sterfruit als versiering. Hiermee scoor je op de kersttafel!

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 g bloem
  • 125 g suiker
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 vanillestokje
  • 300 g roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 3 el poedersuiker
  • 100 g chocoladeschilfers
  • 1 stervrucht, of rood fruit voor de afwerking

BEREIDING

  1. Klop de slagroom met het merg van het vanillestokje en de poedersuiker. Spatel er de roomkaas door. Meng tot een egale massa. Laat opstijven in de koelkast.
  2. Scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers op met de suiker tot een schuimige massa. Zeef er de bloem en het cacaopoeder bij en meng. Spatel er het opgeklopte eiwit door. Bedek een rechthoekige platte bakvorm met bakpapier en giet er het beslag op. Bak 10 min. in een oven van 180 °C.
  3. Stort de biscuit uit op een vochtige handdoek en laat even afkoelen. Verwijder het bakpapier.
  4. Bestrijk de biscuit met 3/4de van de vulling en rol op. Bestrijk de buitenkant met de rest van de vulling. Werk af met de chocoladeschilfers en fruit. Plaats tot het serveren in de koelkast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 635.65 kcal
Koolhydraten 58.4 g
waarvan suikers 40.07 g
Vet 39.15 g
waarvan verzadigd 23.9 g
Proteïnen 11.22 g
Vezels 4.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin