Chipolata, venkel, appel en krieltjes van de bakplaat

30 MIN
2 personen
Chipolata, venkel, appel en krieltjes van de bakplaat

We zijn fan van gemakkelijke gerechten waarbij je ook niet veel afwas hebt. En deze past zeker in die categorie! Alles wordt samen op 1 bakplaat in de oven gebakken, hoe handig is dat? Chipolata met venkel, appel en krieltjes, allemaal samen. En het is ook nog eens heel lekker ook, hoe goed is dat?

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 venkel
  • 1 appel
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stick honing
  • 2 chipolataworsten
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was en halveer de krielaardappelen, besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de rode ui in partjes. Snij de venkel in reepjes. Schil de appel en snij in partjes.
  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Pers de knoflook. Doe de rest van de olijfolie in een kommetje, samen met de honing, tijm, knoflook en peper en zout.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en leg er de groenten, appel en chipolata's bij. Besprenkel met de dressing. Zet 20 minuten in de oven, schep halfweg om.
  5. Haal de bakplaat uit de oven, controleer of alles gaar is, besprenkel met balsamico en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 788.13 kcal
Koolhydraten 69.09 g
waarvan suikers 20.08 g
Vet 40.3 g
waarvan verzadigd 10.11 g
Proteïnen 27.35 g
Vezels 11.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin